top of page
  • DryHouse

Premies vochtbestrijding 2021

Heb je last van opstijgend vocht, water in de kelder of een ander vochtprobleem? Dan kan je aanspraak maken op verschillende premies! Een volledig overzicht van alle premies met hun voorwaarden vind je hier.

1. Overkoepelende renovatiepremie

De overkoepelende renovatiepremie kan je aanvragen voor renovatiewerken. Ook werken die te maken hebben met het oplossen van vochtproblemen komen in aanmerking:


Welke vochtbestrijdingswerken komen in aanmerking?

Hoeveel bedraagt deze premie voor vochtbestrijding?

Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van het factuurbedrag (afhankelijk van je inkomen). Je moet daarbij een minimum factuurbedrag van € 2.500 excl. btw kunnen voorleggen van erkende aannemers.


De overkoepelende renovatiepremie kan je dus pas aanvragen eens de werken uitgevoerd zijn en je de facturen ontvangen en betaald hebt. Benieuwd naar de kosten en het mogelijke premiebedrag voor jouw project? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij gespecialiseerde vochtbestrijders.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

De voorwaarden om een Vlaamse renovatiepremie te krijgen hebben te maken met je inkomen, de ingediende facturen, de woning en andere eigendommen:

  • Facturen: de facturen mogen op de datum van aanvraag niet ouder zijn dan 2 jaar. De werken moeten ook afgerond en gefactureerd zijn alvorens je de premie kan aanvragen. Een erkend vochtbestrijder voorziet je van correct advies en een complete factuur. Vrijblijvende vochtdiagnoses met bijhorend advies en offerte kan je hier aanvragen.

  • Woning: de eigenaar-bewoner moet zijn domicilie in de woning hebben op het moment van aanvraag. De woning moet minstens 30 jaar oud zijn en zich bevinden in het Vlaams Gewest.

  • Eigendom: de eigenaar-bewoner en de meerderjarige medebewoners mogen op de aanvraagdatum naast de premiewoning geen andere woning volledig in volle eigendom hebben.

Hoe deze premie voor vochtbestrijding aanvragen?

De renovatiepremie kan je aanvragen via ‘Wonen Vlaanderen’ zodra de werken uitgevoerd zijn door een erkend aannemer. Je zal ook een bewijs van betaling moeten voorleggen. Die facturen mogen bij de aanvraag niet ouder zijn dan 2 jaar.

Een aannemer zal je voorzien van de nodige documenten en kan ook helpen bij het aanvragen van de premie. Samenwerken met een vakman is trouwens niet alleen verplicht om een premie te kunnen krijgen, het is ook sterk aangeraden. Hij kan je gepast adviseren over de beste oplossing voor jouw project en verzekert je van een correcte uitvoering van de werken. Ontvang vrijblijvend voorstellen van specialisten in vochtbestrijding via de offertepagina.

Wat met de oude renovatie- en verbeteringspremie? De Overkoepelende renovatiepremie vervangt de oude Renovatiepremie en Verbeteringspremie. De Vlaamse verbeteringspremie kan je niet meer aanvragen. Ook aanvragen voor de vorige renovatiepremie zijn niet langer mogelijk. Enkel wie al een eerste deel van de premie heeft gekregen, kan nog een tweede aanvraag indienen binnen 2 jaar, ten laatste op 31 januari 2021.

2. Premies en subsidies van gemeenten

Sommige gemeenten en steden bieden ook eigen toelagen aan. In uitzonderlijke gevallen gelden deze ook voor vochtproblemen. Hoeveel deze premies bedragen en welke voorwaarde gelden, verschilt per gemeente. Ga dus zeker op voorhand na of jouw gemeente of stad een premie toekent en hoe je daar aanspraak op kan maken. Daarnaast kan je je ook altijd laten informeren en adviseren over alle mogelijkheden via een professionele vochtbestrijder.

TIP: Schakel steeds een erkend & gespecialiseerd aannemer in voor vochtbestrijding. Kelderdichting of injecteren tegen vocht zijn werken die uiterst nauwkeurig moeten gebeuren. Specialisten kunnen de juiste diagnose maken en je vakkundig adviseren. Na een diagnose kunnen ze ook een op maat gemaakte offerte maken. Aarzel niet en neem contact op voor een vrijblijvende offertes via de offertepagina.


Comentarios


bottom of page