top of page
Untitled.png

OPSTIJGEND VOCHT

Untitled.png

Opstijgend vocht is een vaak voorkomend vochtprobleem. Dryhouse lost dit graag permanent voor je op, met maar liefst 30 jaar garantie! Het is namelijk  een ernstig probleem waar vooral oudere huizen mee te kampen hebben. Bij het bouwen van een woning wordt steeds een waterkeringslaag voorzien, maar bij minder recente gebouwen kan het zijn dat deze ontbreekt of deels versleten is. In zo’n geval ontbreekt de ‘rem’ op optrekkend vocht. Blijkt de oorzaak een constructiefout te zijn, dan is ook een nieuwbouw niet gevrijwaard van dit vochtprobleem. Opstijgend vocht heeft in deze cases vrij spel om je woning grondig aan te tasten!

Laat dat niet gebeuren en schakel op tijd de professionele hulp in van je lokale vochtbestrijder!

Bouwmaterialen zoals bakstenen zijn poreus en hebben vele kleine openingetjes, capillairen genaamd. Het is een natuurlijk fenomeen dat deze capillairen vocht aantrekken en dit omhoog zuigen. Dit is ook nodig, want het is die eigenschap die ervoor zorgt dat de steen vochtige cement in zich kan opnemen. Wanneer de cement tussen twee stenen droogt, blijven de stenen aan elkaar gehecht dankzij die opgedroogde cement.


Jammer genoeg werkt die aanzuiging niet enkel bij cement, maar ook bij vocht uit de bodem. Bodemvocht is normaal en onvermijdelijk. Zonder een goed werkende waterkering, zullen de stenen in je muren dat vocht uit de bodem trekken. Dit zorgt wel eens voor ernstige vochtproblemen in huis.

Doorheen de jaren heeft men allerlei manieren uitgeprobeerd om opstijgend vocht te verhelpen. Vroeger plaatste men asfaltpapier tegen de muren. Dat moest dan het vocht weren. Asfaltpapier is echter niet zo effectief op lange termijn. Na verloop van tijd verduurt dit materiaal waardoor er geen beschermlaag meer is tussen het grondvocht en het metselwerk.

Een andere optie die goed bedoelende klussers wel eens uitproberen, is zelf een vochtwerende laag tegen de muur plaatsen. Dit is een slecht idee. Het heeft geen zin de sporen van opstijgend vocht te verbergen achter een laag verf, cement of aluminiumfolie. Het vocht blijft aanwezig, ook al is het verstopt. En je voorziet een horizontale oplossing voor een verticaal probleem. De nadelige gevolgen voor je gezondheid blijven er dus ook. Na enige tijd worden de vochtplekken bovendien toch weer zichtbaar omdat de oorzaak van het opstijgend vocht niet is aangepakt.

opstijgend-vocht-1.jpg

OFFERTE NODIG?

Offerte nodig voor een behandeling tegen opstijgend vocht, doorslaand vocht, kelderdichting of tegen condensatie of schimmels? Vul hieronder uw gegevens in. Onze specialisten contacteren u graag voor een gratis en vrijblijvende diagnose.

bottom of page