Muur onderkappen tegen opstijgend vocht

opstijgend vocht in muren behandelen, optstijgend vocht op te lossen door muur onderkappen, opstijgend vocht, vochtige binnenmuren, vocht in muur

Muur onderkappen tegen opstijgend vocht – Naast het injecteren van muren, is de muur onderkappen een uiterst effectieve manier op opstijgend vocht te verslaan. Leer meer over dit proces van vochtbestrijding en wat het zo effectief maakt.

Hoe een muur onderkappen?

Muren onderkappen is veruit de meest drastische maar ook zeer doeltreffen manier om optrekkend vocht te bestrijden. Omdat het een grote ingreep is, kiest men er normaal voor om dit te laten uitvoeren gelijktijdig met andere renovatiewerken. Het proces bevat enkele stappen, waaronder het onderzagen van muren. Uw woning wordt ook beetje bij beetje onderzaagd en opgetild zodat vakmannen er waterdichte vochtschermen onder kunnen plaatsen. Er wordt met andere woorden een nieuwe, fysieke vochtbarrière gecreëerd. De geleidelijke aanpak is bedoeld om de voortdurende stabiliteit van uw huis te garanderen. Gezien de omvang van zo’n project is het goed om te weten dat deze werken in aanmerking komen voor de renovatiepremie vochtbestrijding van de overheid.

De noodzaak van een waterkering

opstijgend vochtWat maakt deze vochtbarrière of waterkering nodig voor een droog huis zonder opstijgend vocht? Elk huis dat sinds de jaren ’80 gebouwd is, kreeg meteen met de vloerpas een vochtwerende laag van roofing of kunststof op de bakstenen geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het vocht niet hoger kan optrekken dan de eerste rij stenen en uw woning beschermd is tegen vochtschade van optrekkend vocht. Woont u in een ouder huis, of werd er niet correct een vochtkeringslaag geplaatst, dan is de kans groot dat uw vochtprobleem hieruit voorkomt. Ook kan deze vochtkeringslaag in een oude woning versleten raken, waardoor vocht toch de woning infiltreren. Het onderkappen van een woning plaatst een nieuwe vochtwerende laag stuk per stuk zodat het vocht nergens meer kan doordringen.

Wilt u meer informatie over deze techniek van vochtbestrijding of bent u nog onzeker over de aard van uw vochtprobleem? Contacteer Dryhouse.

Ons team van experts komt u bij langs voor een gratis vochtdiagnose en kan u van advies op maat voorzien.