Luchtvochtigheid in huis: invloed vochtproblemenDe relatieve luchtvochtigheid in huis is een complexe term voor de hoeveelheid waterdamp in de lucht. Er is altijd een bepaald gehalte vocht in huis aanwezig. Puur via dagdagelijkse activiteiten produceert een gemiddeld gezin ongeveer 10 liter vocht per dag. Een normaal vochtgehalte van rond de 50% is op zich wenselijk, want een te lage vochtigheidsgraad kan milde gezondheidsklachten veroorzaken. De andere kant van de medaille zijn vochtproblemen. Deze drijven de luchtvochtigheid zover op dat je er problemen van ondervindt. Denk aan condensatie,  vochtplekken, schimmels, aangetast behang, pleister of verf en dergelijke meer.

Problemen te hoge luchtvochtigheid in huis

condensatie, luchtvochtigheid in huisEen te hoge relatieve luchtvochtigheid kan via condensatie vochtschade toebrengen aan je woning. Bovendien kan de te hoge vochtigheidsgraad de gezondheid van je gezin negatief beïnvloeden. Zolang u het vochtprobleem adequaat laat behandelen, zal de luchtvochtigheid zich vanzelf tot een aanvaardbaar niveau terugbrengen. Om dit te bereiken komen we bij u thuis de situatie vrijblijvend opmeten, zodat er duidelijkheid ontstaat over je vochtprobleem en de oorzaak van het teveel aan vocht binnenhuis.

Het vochtprobleem oplossen

Behandelingen voor je vochtprobleem verschillen naar gelang de context en de aard van uw vochtprobleem. Is condensatievocht de kern van het probleem, dan kan dit vaak uitstekend opgelost worden via de installatie van mechanische ventilatie. Deze zorgt voor snelle afvoer van het teveel aan vochtige lucht. Komt het vocht van buitenaf door de muur heen, dan is in geval van vochtinfiltratie kelderdichting een goede optie. Is het vocht afkomstig uit regeninslag door de gevel heen, dan kan een hydrofuge je huis hier tegen beschermen. Komt het vocht je huis binnen doordat het optrekt uit grondvocht, dan raden we veelal aan de muren te injecteren tegen dit probleem. Wat je ook nodig hebt, Dryhouse kent de correct manier van aanpakken zodat je straks weer over een droge woning beschikt.