Luchtvochtigheid in huis: aanleiding tot vochtproblemen

condensatie problemen, condens op ramen, condenseren,wat is condenseren, te hoge luchtvochtigheid in huis, ventilatie Sint-Niklaas nodig tegen condensatie

Luchtvochtigheid in huis: invloed vochtproblemen – De relatieve luchtvochtigheid in huis is een complexe term voor de hoeveelheid waterdamp in de lucht. Er is altijd een bepaald gehalte vocht in huis aanwezig. Puur via dagdagelijkse activiteiten produceert een gemiddeld gezin ongeveer 10 tot 15 liter woonvocht per dag.

Hoeveel vocht in huis is normaal?

waterdamp koken,vochtigheidsgraad in huisEen normaal vochtgehalte van rond de 50% is op zich wenselijk, want een te lage vochtigheidsgraad kan milde gezondheidsklachten veroorzaken. De andere kant van de medaille zijn vochtproblemen in geval van een te hoge luchtvochtigheid in huis. Gevolgen daarvan zijn schade en klachten om wille van condensatie in huis,  vochtplekken, schimmels, aangetast behang, pleister of verf en dergelijke meer.

Problemen met te hoge luchtvochtigheid in huis

Een te hoge relatieve luchtvochtigheid kan via condensatie vochtschade toebrengen aan uw woning. Bovendien kan de te hoge vochtigheidsgraad de gezondheid van uw gezin negatief beïnvloeden. Zolang u het vochtprobleem adequaat laat behandelen, zal de luchtvochtigheid zich vanzelf tot een aanvaardbaar niveau terugbrengen. Om dit te bereiken komen we bij u thuis de situatie vrijblijvend opmeten, zodat er duidelijkheid ontstaat over je vochtprobleem en de oorzaak van het teveel aan vocht binnenhuis.

Vraag meteen uw vochtdiagnose aan!

Het vochtprobleem oplossen

vocht in huis behandelen, vochtexpert, vochtbestrijder ter plaatse, vochtbestrijding aan huisBehandelingen voor uw vochtprobleem verschillen naar gelang de context en de aard van uw vochtprobleem:

  • Is condensatievocht de kern van het probleem? Dit kan veelal uitstekend opgelost worden via de installatie van mechanische ventilatie. Deze zorgt voor snelle afvoer van het teveel aan vochtige lucht.
  • Komt het grondvocht van buitenaf door de muur heen? In geval van vochtinfiltratie blijkt kelderdichting doorgaans de wenselijke optie.
  • Is het vocht afkomstig uit regeninslag door de gevel heen? Dan kan een hydrofuge coating uw buitenmuren hier tegen beschermen.
  • Komt het vocht het huis binnen doordat het optrekt uit grondvocht? In dat geval raden we veelal aan de muren te injecteren tegen dit probleem.

Wat u ook nodig heeft voor een huis vrij van vochtproblemen, Dryhouse kent de correct manier van aanpakken zodat u straks weer over een droge woning beschikt.

Contacteer ons direct voor uw afspraak of offerte.