Binnen- en buitenmuren effectief impregneren tegen vocht

vochtbehandeling, vocht bestrijden muren, optrekkend vocht buitenmuur, vochtige muren behandelen, waterkering buitenmuur via injectie, muren injecteren, muren impregneren, vochtbestrijding, muur impregneren, impregneren van muren

Binnen- en buitenmuren effectief impregneren tegen vocht. Ontdek de verschillende behandelingen waardoor we als gecertificeerde vochtbestrijder in Vlaanderen zowel buiten- als binnenmuren kunnen impregneren tegen vochtproblemen. Dit maakt korte metten met opstijgend vocht in geval van injectie en doorslaand vocht wanneer voor een hydrofuge gekozen wordt.

Vergeet niet om steeds te checken of u in aanmerking komt voor een premie vochtbestrijding van overheidswegen en/of uw gemeente. Het injecteren van muren tegen optrekkend vocht is zo weids erkend als effectieve vochtbestrijding dat zowel de Vlaamse renovatiepremie als verbeteringspremie dit type behandeling deels terugbetalen, mits u aan de voorwaarden voldoet.

Buitenmuren impregneren: maak ze vochtwerend

parenelend effect hydrofuge, vochtwering, vochtwerende coatingLast van doorslaand vocht in de gevel? In vochtige gevels kunnen kan metsel- of steenwerk na verzadiging door vocht afbrokkelen. Dit brengt de stabiliteit van uw huis in gevaar. Daarom is het impregneren oftewel hydrofoberen van de buitenmuren een uitstekende methode om dit te voorkomen. Er wordt via dit middel een vochtwering op de gevel aangebracht. Zo kan u de gevel beschermen tegen slagregen. De transparante hydrofuge laag vormt een barrière voor regendoorslag. Deze gevel hydrofuge stopt niet alleen vocht, het voorkomt ook mos- of algengroei en beschermt uw gevel tegen aantasting door fijnstof of zure regen. Uw gevel is op deze manier voor meerdere jaren goed beschermd. Mits het bouwmateriaal van de buitenmuren nog in orde of net hersteld is, dat spreekt voor zich. Degelijk metselwerk is tenslotte de fundering waar we met onze vochtbestrijdingstechnieken op verder bouwen.

U dient er dus rekening mee te houden dat de gevel voordat we kunnen impregneren eerst gereinigd moet worden. Op een schone muur kan de hydrofuge beter indringen en zich optimaal hechten. Zijn het voeg of metselwerk ernstig gehavend? Dan zullen we ook een gevelherstelling uitvoeren en de beschadigde delen vakkundig vervangen. Blijf niet met natte muren zitten! Dit is slecht voor uw huis, uw gezondheid en uw energiefactuur.

Impregnatie van de muren tegen opstijgend vocht

met ideale vochtigheidsgraad woning geen vocht in huis, behandeling vochtige muren, schimmel in huis, vochtige muren injecterenWanneer uw vochtprobleem opstijgend vocht is, wordt dit meestal behandeld door de aangetaste muren te impregneren met een vochtwerende gel. Deze gel zal in de muur een chemische vochtwering vormen en zo opstijgend grondwater de weg versperren. Afhankelijk van waar het probleem zich voordoet kunnen onze vakmensen zowel binnen- als buitenmuren injecteren tegen opstijgend vocht.

We kunnen u steeds een efficiënte behandeling voorstellen om uw woning te beschermen tegen vocht. Weet u niet zeker van welk vochtprobleem u last heeft? Onze experts komen direct bij u langs voor een gratis vochtdiagnose. Zo meten we waar het vocht zit, hoeveel het juist is en waar het vandaan komt. De volgende stap is om u te adviseren over de beste bestrijdingsmethode. Een vrijblijvende offerte volgt.

Contacteer ons gerust als u vragen heeft over onze werkwijze of een afspraak wil maken.