Zachte gevelreiniging voor kwetsbare gevels

kokendheetwatertechniek gevelreiniging

Zachte gevelreiniging voor kwetsbare gevels – We spreken van een zachte gevelreiniging wanneer uw gevel ecologisch gereinigd wordt met kokend water onder lage druk. Deze methode voorkomt de beschadiging van kwetsbare gevels, zoals gevels bepleisterd met crepi. Een gevelreiniging als onderhoud is op zijn tijd nodig om potentiële vochtproblemen als gevolg van ouderdom te voorkomen. Daarbij is het tevens belangrijk om de ondergrond zo minimaal mogelijk te belasten.

Preventief passend onderhoud van de gevel

stoomreiniging gevelUw gevel krijgt door de jaren heen veel te verduren. Aantasting door roet en uitlaatgas, uv-straling, mossen, zure regen, en dergelijke laten hun sporen na. Door de jaren hecht hardnekkig vuil zich vast in uw gevel. Dat tast de kwaliteit van de gevel aan, maakt de gevel lelijk en kan voor vochtproblemen zorgen. Daarom kan u preventief actie ondernemen via een zachte gevelreiniging. Deze reiniging omvat een ecologische schoonmaaktechniek. De kokendheetwatertechniek gebruikt enkel heet water, geen chemicaliën. Het is milieuvriendelijk, goedkoop en zeer efficiënt om het vuil van de gevel te verwijderen. Om de gevel (of uw dak) te ontdoen van mossen en algen brengen we een zelfreinigend product aan dat we er na verloop van tijd (gemiddeld enkele weken) weer afstomen. Deze biologische reiniging zorgt dat uw gevel weer gaat stralen.

Zachte gevelreiniging: hard tegen vuil, zacht voor de muren

resultaat kokendheetwatertechniek gevelreiniging, zachte gevelreinigingDoor het gebruik van een zachte reiniging onder lage druk wordt uw gevel niet beschadigd. Het kokende water dat we gebruiken in deze op water gebaseerde gevelreiniging maakt het vuil week. Daardoor spoelt het vuil gemakkelijk van de muren af. Kokend water heeft zo tot 3 keer meer reinigingskracht dan koud water.

Gebruik van koud water onder hoge druk kan zachte of poreuze geveloppervlakken (zoals sierpleister, recuperatiesteen, bleke gevelsteen,…) beschadigen aangezien het vuil “met geweld” van de muur geslagen wordt. Een gevelreiniging die enkel het kokende water gebruik is bovendien milieuvriendelijk en lost niets in op effectiviteit.

Benieuwd of deze zachte heetwaterreiniging de beste oplossing is om uw gevel te onderhouden? Dryhouse heeft jarenlange ervaring in gevelrenovatie en –reiniging.

Contacteer ons voor een vrijblijvende diagnose van de verontreiniging en de kwetsbaarheid van uw gevel.

Bescherming door hydrofuge na reiniging

Ervaring heeft ons ook geleerd dat het na een grondige reiniging van zachte ondergronden belangrijk is de gevel extra te beschermen. Dit doen we door deze ondergrond (zoals de crepi gevelbekleding) water- en vuilafstotend te maken via een hydrofuge coating. Zo blijkt de past gereinigde ondergrond voor meerdere jaren beschermd tegen de intrek van vuil, vochtabsorptie en mosgroei.