Cementeren kelder voor droge woonruimte

bekuiping garage buitenkant, cementeren kelder

Cementeren kelder voor droge woonruimte – Een droge kelder en fundering vormen de letterlijke basis voor gezonde, vochtvrije woning. Vocht in de kelder kan zich tenslotte een weg banen naar andere ruimtes in huis door op te trekken. Daarom is het belang van een vochtvrije kelder zeker niet te onderschatten. Hoe dit te bereiken is zal afhangen van uw kelder, uw voorkeuren en budget. Wanneer mogelijk kiest men doorgaans voor het cementeren van de kelder: een bekuiping.

Professioneel cementeren kelder bestrijdt vochtproblemen

natte kelder heeft behandeling nodigEr bestaan verschillende mogelijkheden om uw kelder vochtvrij te maken. Goede ventilatie in de kelder helpt problemen met condensatie oplossen, indien het probleem te herleiden is tot in de kelder gevangen waterdamp. Anderzijds is een kelderdichting via waterdichte bezetting kelder oftewel het cementeren van de keldermuren een maatregel die beginnende vochtinfiltratie voorkomt. Dit is de bekuiping die we tevens preventief inzetten. Naast het cementeren kelder is er nog de efficiënte mogelijkheid van kelderdrainage om ernstige problemen met grondvocht infiltratie te bestrijden.

De voor u meeste efficiënte oplossing zal niet alleen afhangen van uw vochtprobleem en de functie van de ruimte, maar ook van de ligging van uw huis. Huizen in een gebied met een voortdurend hoog grondwaterpeil lopen meer risico op hevige vochtproblemen in de kelder als gevolg van dit grondwater.

Laat het vochtprobleem in uw kelder vrijblijvend analyseren. Contacteer Dryhouse.

Via cementeren kelder dichten: hoe kelder cementeren?

bekuiping via cementering, vochtige ruimte droog makenEen vochtige kelder zorgt voor veel ellende. Een kelderdichting helpt u de kelder waterdicht te maken, zodat u de volledige ruimte weer optimaal kan benutten. Het cementeren van de kelder is de meest gebruikelijke vorm van kelderdichting. Vochtige keldermuren worden waterdicht gemaakt door deze te bezetten met verschillende lagen snelcement en waterdichtingsmortel. Meestal voeren we deze werken uit aan de binnenzijde van de kelder hoewel de buitenkant ook mogelijk is, al naargelang uw probleem en voorkeuren. Belangrijke voorwaarden om deze behandeling effectief te maken zijn een droge keldervloer en slechts een lichte vorm van vochtinfiltratie langs de kelderwanden. Wanneer onze experts kelders bekuipen kunnen ze meteen ook de kimnaad verstevigen, aangezien deze plaats doorgaans erg gevoelig is voor vochtinfiltratie.

Wilt u weten of het cementeren kelder voor u de geschikte uitkomst kan bieden? Wanneer u vrijblijvend contact met ons opneemt, komen onze specialisten het vochtprobleem in uw kelder ter plaatse opmeten. De exacte oorzaak van uw vochtprobleem wordt vastgesteld en de beste oplossing aangeboden. Zo kan uit een analyse blijken dat u geen last heeft van vochtinfiltratie, maar condensatie. In zo’n geval is bekuiping niet de goede oplossing voor uw probleem en zullen wij ons advies op maat aanpassen.

Krijg ook advies op maat voor een professionele cementering van uw kelder of bestrijding van vochtproblemen. Contacteer Dryhouse meteen.