Goede luchtcirculatie van levensbelang, vooral tijdens de feestdagen!

Luchtcirculatie tijdens de feestdagen


Een degelijke luchtkwaliteit nastreven begint bij een goede luchtcirculatie. In deze koude wintermaanden zetten we de verwarming graag wat hoger en houden we onze ramen toe. Maar wist je dat je binnenlucht meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht als er niet genoeg circulatie is? Er zijn heel veel stoffen die de binnenlucht kunnen verontreinigen […]

Schimmelgeur: een domper op de gezelligheid

schimmelgeur aanpakken


Een schimmelgeur in huis is vaak een duidelijke indicatie van een vergevorderd vochtprobleem. Hoewel muffe geuren in huis vaak voorkomen, wordt er zelden efficiënt op gereageerd. De geur is immers maar een gevolg van een ongekende oorzaak. En zolang men de oorzaak niet met zekerheid kent, kan het probleem niet permanent worden aangepakt. Daarom is […]

Tags:,

8 tips voor gezonde binnenlucht zonder hulp van een ventilatiesysteem

Gezonde binnenlucht


Gezonde binnenlucht is heel veel waard! Je gezondheidstoestand hangt voor een groot deel samen met de kwaliteit van de lucht die je inademt. Het spreekt vanzelf dat de lucht in huis, waar je dagelijks in leeft, slaapt, eet, werkt, van onberispelijke kwaliteit moet zijn. Ventileren speelt een belangrijke rol in het zuiveren van je binnenlucht. […]

Tags:, , , ,

Verluchten: hoe en waarom?

Verluchten van je woning


Een woning verluchten is essentieel! Dat deden ze in grootmoeders tijd ook al! De binnenlucht van je woning wordt immers constant vervuild door een heleboel verschillende factoren. Verluchten is belangrijk maar eenvoudig, zowel mét als zonder ventilatiesysteem. Maar het vraagt telkens wel om een andere aanpak.

Tags:, , , ,

Zo vermijd je condensvorming tijdens de koudere maanden

Condensvorming vermijden


De verwarming staat in de meeste woningen al weeral volop aan. De zomer is officieel voorbij. Het wordt een pak frisser buiten en liefst van al willen we die kilte ook buiten houden. Maar als het buiten koud is en binnen lekker warm kun je last krijgen van condensvorming. Met deze tips kun je de vorming van condens vermijden.

Condens op dubbel glas vreemd?

condens op dubbel glas


Vind je condens op dubbel glas vreemd? Nochtans komt het regelmatig voor. Eigenlijk is het zelfs heel logisch dat condens op dubbel of driedubbel glas voorkomt. Woon je in een iets oudere woning? Heb je net renovatiewerken uitgevoerd om de isolatiewaarde van je huis te verbeteren? Dan heb je vast een ventilatieprobleem!

Tags:, , , ,

Is de lucht in uw woning schoon genoeg?

gezonde binnenlucht


Er komt steeds meer aandacht voor de luchtkwaliteit in onze straten. Maar wist u dat het in veel Vlaamse woningen met de binnenlucht ook triest gesteld is? Hoe voorkomt u dat uw huis uw gezondheid kan schaden? Ontdek hoe problemen kunnen ontstaan en hoe u deze kan bestrijden.

Tags:, , , , ,

Condensatie in huis: ken jij de gevolgen?

condensatie op raam


Condensatie in huis is vaak een chronisch probleem. Weet wat het met je woonst en gezondheid doet. Ontdek hoe je condens in huis permanent op kan lossen.

Wie draait op voor de kosten van je vochtprobleem?

vervallen gebouw, vochtschade


Weet als huurder wat je rechten en je plichten zijn wanneer er zich vochtproblemen in een huurwoning voordoen. Een vochtexpert helpt je op de goede weg.

3 preventieve maatregelen tegen vocht die zich terugverdienen

preventieve maatregelen tegen vocht


Vochtproblemen: beter voorkomen dan genezen. Ontdek 3 preventieve maatregelen die lonen om in uw huis te treffen. Verklein uw kans op vochtproblemen en alle bijhorende ongemakken.

Voorkom schending van de Vlaamse Wooncode door vochtproblemen

vocht in kelder oplossen, kelder waterdicht maken langs binnen, vochtprobleem oplossen, bekuiping via cementering, vochtige ruimte droog maken


Vocht in huis is een probleem die u strafpunten in het systeem van de Vlaamse Wooncode op kan leveren. Laat het niet tot sancties komen. Ontdek wat u kan doen.

Bescherming tegen vocht voor huizen aan het water

waterfront huizen


1 van de verwachte vastgoedtrends dit jaar is de toenemende populariteit van huizen die pal aan het water grenzen. Aangezien dit waterfront development in de lift zit, geeft Dryhouse u enkele tips mee die woningen met dit soort blootstelling aan water beschermen tegen ongewenst vocht in huis.

Tags:, , ,

Zonder vocht in huis genieten van de feestdagen

kerstdecoratie op vochtige muur, vocht in huis


Vocht in huis is schadelijk en bederft de warme sfeer van de feestdagen. Weet u hoe dit probleem snel en doeltreffend laat oplossen.

Tags:, , , , ,

Welke vochtproblemen lost Dryhouse vochtbestrijding het meeste op?

winnaar frequenste vochtproblemen


Welke vochtproblemen lost Dryhouse vochtbestrijding het meeste op? Ontdek onze top 3 vocht in huis!

Tags:, , , , , ,

Dryhouse is jarig en deelt uit

Dryhouse is jarig


Dryhouse bestaat 8 jaar en dat moet gevierd worden! Doe snel mee aan onze wedstrijd en maak kans op mooie prijzen.

Tags:, , , ,

Goede vochtbestrijding helpt je besparen

energiebesparing stookkosten door vochtbestrijding


Ontdek hoe je kan besparen door te kiezen voor goede en slimme vochtbestrijding. Je krijgt een droog, gezond huis én vermijdt onnodige kosten als resultaat.

Tags:, , , , ,

3 tips om ’s winters vochtproblemen te slim af te zijn

ijsbloemen gebrek aan isolatie


Een juiste balans van isolatie en ventilatie helpt om vochtproblemen en gezondheidsklachten te voorkomen tijdens de wintermaanden.

Tags:, , , , , ,

Gematigde zomer uitstekend moment om vocht in huis te behandelen

vocht in huis behandelen, vochtexpert, vochtbestrijder ter plaatse, vochtbestrijding aan huis


Vocht in huis? Maak deze zomer korte metten met vocht in je woning. Enkele tips van een ervaren vochtbestrijder ter motivatie.

De zomer door zonder vochtproblemen

onweersbui


Advies om zonder vochtproblemen de zomermaanden door te komen. Ontdek onze praktische tips zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Leer vocht in huis herkennen: 4 karakteristieke tips

concept vocht in huis


Grijp tijdig in bij een vochtprobleem. Met deze tips leer je verschillende vochtproblemen beter herkennen.

Renovatie kriebels? Zondag is de Renovatiedag 2017

huis renovatie


Ben jij al klaar voor de Renovatiedag 2017? Hét inspiratiemoment om uw huis te transformeren en te beschermen. Mis onze praktische tips niet.

Bouw- of verbouwplannen? Vergeet je ventilatiesysteem niet!

ventilatie-eisen bij bouw of verbouwing


Woon je in het Vlaams Gewest en kriebelen de plannen voor een prachtige nieuwbouw of een grondige renovatie? Houdt er dan rekening mee dat sinds vorig jaar een ventilatiesysteem verplicht is in nieuwbouw of bij een grote woningrenovatie. Wie dit aan zijn laars lapt, mag zich aan een boete van het Vlaams Energieagentschap verwachten. Vlaanderen […]

4 manieren waarop zwarte schimmel je gezondheid aantast

schimmel verwijderen, schimmel in hoek, zwarte schimmel, schimmelsporen, schimmel pleisterwerk nieuwbouw


Wat doet de aanwezigheid van schimmel in huis precies met je lichaam? Ontdek de 4 manieren waarop zwarte schimmel je gezondheid beïnvloedt.

3 vernieuwingen in premies vochtbestrijding anno 2017

premies vochtbestrijding


Ontdek de wetenswaardige veranderingen in premies voor vochtbestrijding in 2017.

Gevolgen van doorslaand vocht

doorslaand vocht, vochtige buitenmuren, gevel voegen,schimmel buitenmuur verwijderen


Zelfs op korte termijn zorgt doorslaand vocht voor een aantal zichtbare problemen: verf komt los en hout kan verrotten. Er ontstaan natte plekken, die op hun beurt weer een broeihaard zijn voor schimmels. Die schimmels zijn heel onwenselijk. Ze verspreiden sporen die in de lucht van de kamers blijven hangen. De sporen zorgen voor een […]